Du skal være frisk for å være syk i helsenorge...

Det er knalltøft å være kreftsyk og oppleve at nesten ingenting skjer fra uke til uke.

Nå er det helg og helsenorge har stengt. Dvs at kun øyeblikkelig hjelp blir utført. Når det blir mandag så er det gått 3 uker - 21 dager - siden jeg ble utskrevet fra Haugesund Sykehus. Det ENESTE som har skjedd i min sak på disse ukene, er at jeg har vært i Bergen og tatt en leverbiopsi. Det er ikke godt nok. Jeg er frustrert, forbannet og livredd. Jeg opplever at min helsetilstand blir dårligere for hver dag som går, og jeg har ikke tid til å vente lenger. Jeg har mistet matlysten pga kvalme og har gått ned 10 kilo siden jeg ble syk. Jeg sover mye og har ikke krefter til mer enn det aller nødvendigste. 

Torsdag 20. oktober var jeg på Haukeland Universitetssykehus og fikk gjennomført en leverbiopsi. Jeg var blitt lovet å få snakke med en overlege på Haukeland både før jeg reiste opp til Bergen og mens jeg var der oppe på sykehuset. Jeg ventet i hele 10 timer denne dagen på legen. Men ingen lege dukket opp, Sykepleieren beklaget og skulle få legen til å ringe meg neste dag. Det gjorde han ikke. Jeg har veldig mange spørsmål om kreftsykdommen som jeg ønsker svar på, men jeg opplever st ingen har tid til meg eller prioriterer meg. Dette sliter forferdelig på kropp og sjel.

Søndag skriver jeg så en mail til min kreftkoordinator på Haukeland, der jeg etterlyser en samtale med lege og svar på noen av mine spørsmål. Ingen ringer meg eller svarer meg på mailen utover mandagen, så jeg ringer henne like før arbeidsdagen er slutt. Hun hadde da ikke lest mailen, men skulle se på den og videresende den til overlegen. Tirsdag ringer så overlegen meg. Vi har en samtale i 11 min og 37 sek. Det var godt å få svar på noen av mine spørsmål, men det var fortsatt mange spørsmål han ikke kunne svare meg på. Jeg fikk ikke da og har ikke i dag fått svar på leverbiopsien! Jeg ringte torsdag og maset igjen på min kreftkoordinator, som jeg føler er lite imøtekommende. Det er mye bortforklaringer og lovnader som ikke blir fulgt opp. Jeg ble igjen lovet å få en telefonsamtale med min lege i Bergen i dag, fredag, men igjen var det ingen som ringte meg. Mandag er det gått 11 dager siden prøven ble tatt, så da håper jeg igjen på en telefon fra Bergen. Denne usikkerheten er svært vanskelig. Leverbiopsien skal fortelle hvilken type kreft jeg har og hvor aggressiv den er. Selve biopsien gikk bra, men jeg heller ikke her fornøyd med tilbakemeldingene. Jeg maser og maser på legen som utfører undersøkelsen, og føler jeg må hale og dra svarene ut av han. Jeg hadde forventet at han orienterte om det han gjorde og det han så på bildene.

Jeg skjønte også tidlig i min prosess at legene ønsket en ny CT av lever, og jeg skjønner ikke at den ikke ble bestilt tidligere. Denne uken fikk jeg beskjed om at jeg skal på CT i Bergen fredag 4.nov. Hvorfor må jeg vente så lenge. I telefonsamtalene med overlegen får jeg beskjed om st jeg er prioritert. Dette har nok noe med at jeg er under 60 år. Men det føles på ingen måte som jeg er prioritert. Da jeg var innlagt på Haugesund Sykehus ble jeg trillet ned i 1.etasje på CT uten å måtte vente, og nå må jeg vente i 10 dager.

Fredag 4. nov er det gått 31. dager siden jeg ble innlagt på Haugesund Sykehus. Det skjer jo ingenting neste helg heller, og jeg må nok vente minst ei uke til før jeg får svar på bildene og noen konkluderer med hva som skal gjøres med meg. Da nærmer jeg meg 40 dager. Pakkeforløpet sier at min utredning skal ta 21 dager - ikke 40... Men jeg har ingen juridisk rett til å få dette gjort på 21 dager, så hva er da vitsen med å lage retningslinjer over hvordan helsevesenet skal jobbe når en ikke trenger følge dem. 

94 kommentarer

28.10.2016 kl.21:30

Uffameg Jens Egil. Føler med deg i din frustrasjon og fortvilelse.

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.22:20

Takk

Eivind Løvereide

28.10.2016 kl.21:37

Hei Jens Egil jeg var oppi det samme to ganger første gang ble jeg avist på Haukeland.Det er en lang historie men dersom du er inntresert kan du ringe meg.Tlf 90540718

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.22:19

Takk for det, Eivind

Lynn

28.10.2016 kl.21:39

Dette er bare ikkje godt nok!! Kjenner eg blir forbanna og sterkt provosert, samtidig som hjerta mitt blør for deg! Det finns ikkje tid for å bli oversett når kroppen vert angripen av slik alvorleg diagnose! Du må vende deg til media, ei av storavisene, be dei skrive om saka di fram til no, mangen vil kjenne seg att og kanskje kan det hjelpe til å setje trykk der det trengs!? Ønsker deg betre dager og rask behandling, klem!!

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.22:19

Takk, Lynn:

28.10.2016 kl.21:40

Føler med deg men hjelper så lite :-( Detta e ikkje holdbart!!! Heilt tragisk i helse Norge 2016 !!!

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.22:19

Nei, det er ikke bra at det skal være slik.

Linda pedersen

28.10.2016 kl.21:41

Det er trist at det er sånn som dette. Mennesker blir ikke tatt nok på alvor. Det er liv det er snakk om ...det gjelder også andre alvorlige sykdommer som folk trenger hjelp til å få behandling i.

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.22:18

Takk, Linda

Marianne Huglen Rovik

28.10.2016 kl.21:42

Detta va gjenkjennelig lesning Jens Egil. Desverre. Opplevde det på samme måte når min mann va på Haukeland. Det tok år og dag, og lite tebakemeldingar. Kjenne igjen frustrasjonen din og alle følelsane du har nå..håpe for din del og din familie at du snart får bedre svar på dine spørsmål. Personalet ved Haugesund sykehus derimot va kjempeflinke! Ønske deg alt godt og sende deg masse styrke. Lykke t! Denna kampen ska du vinna!

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.22:17

Takk, Marianne. Vondt å høre at dere opplevde det på samme måte....

Øivind Andreas Kolstø

28.10.2016 kl.21:49

Hold motet oppe Jens!!! Blir selv frustrert over situasjonen du blir satt opp i. Men ut fra erfaring og erfaring av bekjente så fungerer helsevesenet på den måten at de som maser mest, får mest. Fortsett å mas og fortsett å kjemp!!! Stå på :)

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.22:16

Takk, Mini

28.10.2016 kl.22:05

Kjenner meg bare så altfor godt igjen i dette, dessverre..Har gått gjennom dette 2 ganger. Mitt råd: bare mas og mas, det eneste som nytter. Er ikke bare bare det heller når en er redusert p.g.a. sykdom. Stå på så godt du kan.

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.22:16

Takk. Jeg skal mase videre....

Anonym

28.10.2016 kl.22:10

Du må også være sterk for å være syk. Det lærte vi når vår datter var kreftsyk. Skriv alltid ned alle spørsmål du har, viss ikke legen kan svare der og da, spør NÅR han kan svare. Be alltid om dato for når resultater fra prøver skal være klare. Og er du ikke fornøyd, ring og mas, hver dag! Det er din rett!

Som en sykepleier sa til oss når vi reiste hjem til Haugesund på perm: ring om dere lurer på noe. Og er dere ikke fornøyd med svaret, så vent til det har vært vaktskifte og ring igjen.

Om du skal behandles både på Haukeland og i Haugesund så ikke forlat noen av sykehusene uten en oppdatert epikrise i hånden. Kommunikasjonen mellom sykehusene er dessverre ikke helt optimal.

Til slutt, masse lykke til! Det er mange dyktige leger og sykepleiere der ute som vil gjøre sitt beste for deg!

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.22:15

Takk

28.10.2016 kl.22:32

Kjenner jeg blir på f..... på dine og alle andre i tilsvarende situasjon. Det høres så trygt og godt ut at en får en koordinator, sykepleier, som skal være et tilstedeværende bindeledd i systemet. Hvorfor blir pasienten utsatt for systemer som ikke holder i praksis? Jeg er en eldre sykepleier, noe av det vi lærte var aldri å love noe vi ikke kunne følge opp eller holde...uffa meg, føler med deg og jeg er glad på dine vegne at du har guts til å få frustrasjon og opplevelser nedskrevet og videre formidlet. Stå på, mas i vei, du har styrke og mot til det. Tenker på deg.

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.22:52

Takk for det

28.10.2016 kl.22:46

Vondt å lese om hvordan du har det nå. Jeg undrer meg over hvordan legene tenker om din situasjon. Legger ved en lenke til en side du helt sikkert har sjekket allerede: http://www.oslo-universitetssykehus.no/pasient/diagnoser-og-sykdommer/gallegangskreft

Her står det om levertransplantasjon, blant annet. Krysser fingre og ønsker deg lykke til og at du møter gode leger framover nå.

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.22:54

Takk for det. Ja, jeg har lest den lenken du sender meg, men takk for at du bryr deg.

Carol Ann Larsen

28.10.2016 kl.22:57

Har hørt slik historie altfor mange ganger før. Det e så kritikkverdig at jeg ikke har ord. Sløsing med tid, feilbehandlinger, glemt i køen.....ja vi hører det altfor ofte at noen kunne vært reddet hvis legene hadde gjort som de burde, men folk dør pga slurv. Vet ikke hvorfor noen blir spesielt ivaretatt mens andre må kjempe en lang og utmattende kamp mot helsevesenet. Jeg forstår så inderlig at du er redd. Man får en kontakt person, men hva gjør man når kontaktpersonen aldri er til stede og neste gang det ringes er han på seminar, kurs eller ferie. Hvem er skyld i dette kaoset?

Jens Egil Vikanes

28.10.2016 kl.23:24

Ja, det er et håpløst system....

Lars Einar Torsnes

29.10.2016 kl.00:11

Fæle greier, dette, men stå på og hald motet oppe!

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.00:12

Takk for det, Lars Einar

Thorolv Valentinsen

29.10.2016 kl.00:12

Det du beskriver, Jens Egil, er dessverre altfor vanlig i helse-Norge. For mye rot, sommel, uvisse og... you name it. Et Fawlty Towers i helse-versjon. Den ene reformen avløser den andre, men det handler om å skjære ned og spare penger. Økonomer er ikke helsearbeidere. De tenker penger, og det er god mat for politikere som vil spare.

Selvsagt rammes ikke flertallet av pasientene av elendigheten, men et urovekkende antall pasienter har opplevd Helse-Norges mange skyggesider. Dette er uverdig, og passer dårlig i et land som har penger, og som skal lære hele verden om menneskeverd og det ene og andre. De er beruset av "Look to Norway", der de er så ekstremt dyktige at de for eksempel ikke kan sende pasienter til utlandet for å få behandling man ikke kan, vil, har tid til eller har råd til å gi i Norge. Det er arroganse, følelsesløshet og en stor SKAM!!!!

Det er ille nok, sykdommen du er rammet av, Jens Egil, og det blir ikke bedre av det du beskriver. Det er veldig vondt å lese om hvordan du har det. Du er rammet av alvorlig sykdom, og systemet skal ikke gjøre ting ennå verre. Det skal være der for deg! De har god tid, men det har ikke du!!!

Du er en fighter og en terrier. Stå på! Måtte i tillegg alle gode makter stå på din side! Jeg heier på deg!

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:37

Takk for støtte og oppmuntring, Thorolv.

Rune

29.10.2016 kl.00:47

Du er HAUGARGUTT

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:38

En gang Haugargutt, alltid Haugargutt.

Astrid Lervik

29.10.2016 kl.00:55

Det e rett og slett en skam, e heilt uholdbart. Det e altfor mye arroganse ute og går, har selv opplevd det på Haukeland, bare ein annen avdeling. Masse lykke te og håpe du snart blir hørt og tatt på alvor.

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:38

Takk for det, Astrid

Kristbjørg Fosse

29.10.2016 kl.05:33

Dette er bare tragisk😬 Ja en skal være frisk for å være syk i Norge . Har hvert der selv. Du må bare ringe å mase det er av og til det eneste som hjelper. Bare stå på .tenker masse på dere i denne situasjon . Ønsker deg lykke til å håper ting skjer snart🌺 Tøft for de rundt deg også.

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:39

Takk for det, Kristbjørg

geir torgersen

29.10.2016 kl.07:07

Jeg blir helt satt ut av hva du opplever Jens Egil. Kjenner det langt inn i sjelen.

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:39

Ja, du skal være frisk for å være syk i helsenorge, Geir.

Inger-Ann

29.10.2016 kl.08:03

Det er trist å lese slikt, men desverre må du være syk i dette rike landet vårt for å få hjelp. Jeg har jobbet i helsevesenet i mange år, vært syk i periodevis med kreft halvparten av tiden. Rådet jeg gir deg er......mas....det er ingen som legger ordenen i munnen din, det må du gjøre sjøl, kan aldri spørre for mye.Masse lykke til videre, ønsker deg alt godt.

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:40

Takk for det, Inger-Ann. Jeg skal fortsette å mase!

Anne Berte

29.10.2016 kl.08:37

Tusen takk for at du deler dette, det er så viktig at dette kommer frem i lyset. Dessverre er det alt for mange som deler din opplevelse av helsevesenet. Håper du klarer å vri din frustrasjon over til motivasjon, dette er din viktigste kamp og den skal du vinne 😊 Lykke til, det er mange som heier på deg!!

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:41

Takk for det, Anne Berte

Helge Klungland

29.10.2016 kl.08:43

Takk for du deler din historie.

Eg har den største medfølelse. Det må vera så frustrerande. Håpar virkelig at det ordnar seg. Stå på.

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:41

Takk, Helge

Linn Elise Skadsheim

29.10.2016 kl.08:55

Det er slike historier som dette som gjør meg flau over å være sykepleier i det norske helsesystemet. Dessverre er ikke du den eneste, og jeg håper virkelig at du snart får den hjelp du trenger. Å følge opp kreftpasienter, holde avtaler, ha god kommunikasjon, være til stede, lytte, gi tilbakemelding og ha en bra dialog er så utrolig viktig i denne prosessen! Usikkerheten tynger veldig på i denne tiden, og det er rett og slett ikke akseptabelt å bli behandlet slik.😔 Stå på kjære deg, ikke mist motet og ikke gi opp , fortsett å mas og krev handling 💗 Masse lykke til, tenker på deg.

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:44

Du beskriver det godt hvordan jeg har det. Jeg skal stå på videre, og mase mye. Takk, Linn Elise

Jorunn

29.10.2016 kl.08:55

Hei Jens Egil. Føler med deg. Jeg har erfaring med Haukeland og helse-sinken Norge. Ikke for meg personlig, men da min mor hadde hjerteinfarkt for to år siden. Jeg reiste til Haukeland fra USA og var tilstede 10 timer hver eneste dag i to uker og observerte alle feilene som legene og helsepersonellet gjorde på hjerteintensiven. Jeg ble etter fem dager en bull-dog som legene løp fra da de så meg i korridoren. Hadde ikke jeg vært tilstede og observert alt som skjedde, og påpekt alle feilene (som legene så absolutt ikke likte å høre om) så hadde nok ikke moren min fått den livsnødvendige quadruple bypass operasjonen som hun trengte pga av alderen sin. Har du en person som kan hjelpe deg med å "mase"? En som har litt medisinsk bakgrunn er best, men det som er mest nødvendig er en person som ikke lar seg avskremme av leger og annet personell om blir sure eller ikke gir gode nok svar. Jeg tror fordi Norge ikke har dedikert nok penger, så har de ikke nok personell på sykehus sammenlignet med USA: I Norge blir alle nedprioritert....noen mere enn andre pga av alder etc. Men jeg fant at jo mere pågående jeg ble, og jo mere de forsto at jeg var klar over alle feilene de begikk, jo mere hjelp fikk min mor. Kan du ringe laberatoriet direkte for å spørre når prøvene er klar? Hvis noen svarer at de skal formidle beskjeden videre, så spør isåfall om når, og spør om telefon, email og navn til personen de skal videreformidle beskjeden til. Jeg ville så absolutt begynne å skrive eposter til leger i tillegg til å ringe. På den måten har du skriftelig dokumentasjon fra dag til dag. Jeg ville også be om en samtale med en av overlegene på avdelingen og også sjefsoverlegen. Spør etter telefon numre, epost addresser etc. Hvis jeg forstår det rett så er det flere overleger på avdelingene, men bare en sjefsoverlege. Spør etter hovedansvarlig for laboratoriet også. Lykke til. Go get them!

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:48

Takk for gode innspill, Jorunn. Jeg er begynt å sende mailer og be om skriftlig tilbakemelding. Det tror jeg er viktig for at det skal skje noe.
Jeg skal henge på dem :-)

Mona

29.10.2016 kl.09:53

Hei Jens Egil..

Har nettopp vært igjennom samme situasjon her på A-Hus. Selv opplevde jeg en veldig god oppfølging frem til at de fant ut at det ikke var noen fare.... Da stoppet alt. Fikk bare et brev tilslutt med kontroll om et halvt år.

Sier ikke at det er sånn for deg, men prøv å tenke positivt ☺ bare ring til de og spør til du får svar.

Det er en stor påkjenning å vente på et svar...mange tanker i hodet.

Ønsker det lykke til og tvi tvi ☺

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:49

Takk for det, Mona. Jeg skal stå på videre.

Arne Hallquist

29.10.2016 kl.09:54

Hei Jens.

Ja, dette er nok realiteten!!

Trist at det er slik. En må selv stå på og kreve sin sak, det var ikke slik det skulle vært :-(. Jeg kan bare si STÅ PÅ !! Ønsker deg alt godt og dette skal gå bra til slutt 🌹

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:49

Takk, Arne

Gunnar Magne Ferkingstad

29.10.2016 kl.09:55

Hei. Kjenner meg igjen. i 2006 fikk jeg diagnosen kreft i tykktarm med spredning til lever.

Tykktarm ble operert i Haugesund, lever var for mye angrepet til at de kunne operere. Gikk på cellegift i ca 1år for å holde i sjakk.Avsluttet den behandlingen og reiste til Tyskland hvor de opererte leveren. Søkte før det om levertransplantasjon i Norge fikk avslag.

Har visst Norgesrekord i lever operasjoner. Pr idag er jeg helt frisk. Det er en lang historie, men dersom du er interesert i å høre historien kan du kontakte meg pr telefon eller mail.

tlf.41304334 mail gunnar.magne@haugnett.no

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:52

Takk, Gunnar. Jeg har allerede etablert kontakt med Tyskland, og ser at det kan være nødvendig. Godt å høre at det går bra med deg. Tar kontakt om jeg ikke når fram med det jeg er startet på.

Torhild Moe.

29.10.2016 kl.10:24

Ingen ting er verre enn å vente på svar,enten det er på godt eller vondt, bedre å vite, så berre mas,ønsker deg lykke til videre.....

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:52

Takk for det, Torhild

Roy Wilhelmsen

29.10.2016 kl.12:43

Hei Jens Egil,

Trist å lese din historie, og om hva du opplever nå i denne viktige og uavklarte fasen.

Det er nok en grunn til at norske leger SELV ofte trekker over mot Sverige, typisk Karolinska i Stockholm om de rammes av cancer, og kanskje spesielt av en noe uvanlig art. Kanskje du burde undersøke om samme mulighet foreligger for deg.

Ellers, alle gode ønsker og tanker til deg og dine.

Roy

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:54

Takk for det, Roy. Jeg har søkt hjelp i Tyskland og venter på en del svar derfra.

Ingeborg Anna Strømme Svendby

29.10.2016 kl.12:54

Så trist å lesa! Slik skal det ikkje vera! Kryssar fingrane og håper det fungerer betre etterkvart!

Jens Egil Vikanes

29.10.2016 kl.13:55

Takk for det, Ingeborg :-)

iselin

29.10.2016 kl.14:20

Hei jeg har hatt kreft og jeg var innlagt på sykehuset i 10 dager. Den 10 dagen fikk vi svar om hva jeg hadde og hvilken kreft type jeg hadde. Det er syn å høre at det går så lang tid før du får svar. Men det jeg erfarte var at de på sykehuset ikke sa noe før de var 100% sikkert. Håper du har fått svar nå😃

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.09:45

Håper det går bra med deg, iselin:

Bente

29.10.2016 kl.15:56

Hei! Føler med deg! Det' er jo helt uholdbart å vente slik! Du må forsette å mase, hvis du blir for sliten så kanskje noen kan hjelpe deg å mase! Som jeg har opplevd selv så er det kun masing som hjelper! 👍🏻

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.09:46

Ja, det er dessverre slik, Bente:

Sølvi

29.10.2016 kl.16:23

Blir så f... at ikke det er mulig å få svar og en bedre oppfølging. Det snakkes iallefall fint om pakkeforløp og frister.

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.09:47

Fagre ord og lite handling, Sølvi

Tove Ølund

29.10.2016 kl.16:49

😡 Sinte, frustrerte og vantro på dine vegne Jens Egil! Det MÅ jo snu! Goe, varme tanker og ønsker fra oss! 😘❤️

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.09:48

Takk, Tove

Jarle sørhaug

29.10.2016 kl.19:18

Fy f..... sier eg. Dette er akkurat slik vi opplevde min mor ble behandlet av samme sykehus.Jeg har bare ett råd til deg mas, mas, mas til du får svar på alt du ønsker og helst litt til. Stå på jeg føler med deg

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.09:48

Takk for det, Jarle

29.10.2016 kl.20:19

Forstår din frustrasjon. Ikke lett å finne ord til trøst. For å tenke "grønne tanker" : Viktig at de ikke behandler deg før de har bestemt hva som er det beste for akkurat deg. Om de skal operere, så er det et alvorlig valg. Sender varme tanker til deg og de som skal ta valget og de som skal gjennomføre behandling. 💜💜💜

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.09:49

Takk for det.

Svein Aamelfor

29.10.2016 kl.22:53

Har sendt noen ord til dept. Og Bent Høie. Så får vi se.

Er med deg i tankene, gamle venn!

Svein

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.09:50

Takk for det, Svein. Jeg trenger all hjelp jeg kan få.

Selmer

29.10.2016 kl.23:04

Utrolig at dette kan gå an i Norge. Bare å stå på, mas og atter mas! Vi heier på deg!

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.09:50

Takk for det, Selmer

Medpasient

30.10.2016 kl.00:55

Det gjer vondt å lesa om både forløpig diagnose og behandling, krysse fingrane for deg.

Eg har jobba nokon år på sjukehuset og er mangeårig pasient som ventar på transplantasjon å veit alt om masing!

Her er nokon gode råd som har hjulpet meg på vegen;

1. Som mange andre her inne seie: MAS!

2. Bli ekspert på din eigen diagnose. Les deg opp på alt du kan finna om din kreftform; behandlingar, prognoser, medisiner, undersøkelsar og ikkje minst andres erfaringar. Då kan man samenligna litt, og spør legen om det som "avvikar frå normalen". Detta har hjulpet meg enormt, og fekk raskt fart på sakene.

3. Som andre her inne nevne spør om dato og kor lang tid det tar før svar kjem.. Då veit du kva tid du skal begynna og masa, og kan sei at du blei lova svar denna dagen.

4. Spør om alt dei gjer av undersøkelsar og medisiner... "Kim-ka-kor?"

5. Dei blir lei av dei som mase, så igjen:mas! Mase du ikkje, så havnar alle dei som mase foran deg.

6. Som andre har skreve: få alt skriftlig! Skriv dagbok dagar du er innlagt, etter undersøkelsar eller samtalar.. Då har du alt dokumentert. Få med klokkeslett, navn, undersøkelse/samtale osv..

Det er mykje oppfylgjing og veldig slitsomt, så er ein fordel å ha nokon som kan masa saman med deg- men hadde ikkje eg gjort detta, så hadde ting sett heilt anleis ut for meg idag.

Ynskje deg masse lykke til!

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.09:53

Takk for mange gode råd :-)
Håper det går bra med deg!

Robert Holmstrøm

30.10.2016 kl.19:26

Kjemp som en Tiger Jens Egil. Det er tragisk at den som roper og skriker mest vinner først frem, men sånn er det ofte i helseforetakene. Gamle forsvarskjemper gir aldri opp!

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.21:53

Jeg skal kjempe som en Haugarterrier, Robert :-)

Synnøve

30.10.2016 kl.21:17

Lei meg på dine vegne. Jeg er jo utdannet på Haukeland og pasientene var alltid så fornøyd med oss ansatte, ikke minst fordi de alltid fikk så god informasjon og oppfølging. Noe som ikke alltid var tilfelle på deres lokalsykehus. Ønsker deg masse lykke til.

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.21:53

Takk for det, Synnøve

Lodve Kvamme

30.10.2016 kl.21:25

Hei

Har du kjennskap til et norsk biotekfirma ved navn PCI Biotech Holding AS i Oslo? Dette selskapet har under utvikling et legemiddel som retter seg nettopp mot gallegangskreft og som så sent som i høst publiserte det som betegnes som sensasjonelle testresultat i behandling av denne krefttypen. Medisinen er fortsatt på et teststadiet hvor planen visstnok er godkjenning og kommersialisering i 2018.

Jens Egil Vikanes

30.10.2016 kl.21:56

Ja, jeg har fått noen tips om dette og har lest noen artikler. Det ser veldig lovende ut, og kan være noe for meg seinere. Men nå må det snart skje noe annet.....

Finn Seglem

30.10.2016 kl.23:21

Det er synd at du skal måtte vente på svar, men det er bra at du ikke gir opp. Fortsett å mase. Det er vanskeligere for sykehuset å nedprioritere en som maser.

Lykke til.

Jens Egil Vikanes

31.10.2016 kl.15:50

Ja, jeg skal fortsette å mase, Finn

Anne

31.10.2016 kl.08:33

Hadde jeg fått en slik alvorlig diagnose, så hadde jeg kontaktet en privatklinikk. Det koster jo, men du får mye bedre hjelp.

Jens Egil Vikanes

31.10.2016 kl.15:51

Jeg er begynt å jobbe med det også nå, Anne

Mette

31.10.2016 kl.09:42

Offameg, sånn ska det Ikkje ver....Eg håpa du får den hjelpen du trenger snarlig Jens Egil...Skremmande syns eg at det ska gå så tregt...Ønske deg og din fam masse masse lykke til videre. ..Og håper at når du deler med oss neste gang at du er under behandling. ...

Jens Egil Vikanes

31.10.2016 kl.15:52

Takk for det, Mette. Jeg kommer til å fortsette å blogge til jeg blir frisk :-)

FK Haugesund fan

01.11.2016 kl.12:50

Du har spilt Haugar frem til cupfinale i norsk fotball.

Du er en vinnertype.

Du er en terrier som er vant til å kjempe på fotball banen og nå også denne kampen.

Denne kampen vinner du :)

Lykke til videre!

Jens Egil Vikanes

03.11.2016 kl.22:46

Takk for det :-)

Ann Karin Nesse Lande

03.11.2016 kl.16:48

Håper de virkelig får ut fingen og begynner å handle, og at 4.11. blir DAGEN DIN. LYKKE TIL🍀

Jens Egil Vikanes

03.11.2016 kl.22:47

Takk for det, Ann Karin

Karina

05.11.2016 kl.11:12

Uff så frusterande situasjon. Leit å hørra. Foresten Har du fått deg næringsdrikker? Alle som har fått kreftdiagnose har rett på næringsdrikker på blåresept for å forebygge vektnedgang og undervekt! Lykke til videre!

Jens Egil Vikanes

06.11.2016 kl.00:06

Takk for det, Karina. Jeg prøver å drikke 3 næringsdrikker hver dag. Har ikke fått de på blå resept enda, men får det når jeg skal til fastlegen neste gang. Vekta mi er nå litt på vei oppover :-)

Skriv en ny kommentar

Jens Egil Vikanes

Jens Egil Vikanes

57, Karmøy

Kategorier

Arkiv

hits